SOLGAR PLUSSolgar Sabal palma, opuncija i likopen kompleks

Solgar Sabal palma, opuncija i likopen kompleks sadrži jedinstvenu kombinaciju prirodnih sastojaka, nezasićenih masnih kiselina, sterola i minerala neophodnih za očuvanje i unapređenje zdravlja muškaraca srednjeg  doba

Benigna hiperplazija prostate (BHP) fiziološki je proces bujanja tkiva prostate koji najčešće počinje u četrdesetima, pa u pedesetima oko 50% muškaraca ima više ili manje izražene tegobe. Normalna prostata ima volumen oko 20-25 ccm, dok povećana može biti i preko 80 ccm. Simptomi najčešće zavise od veličine prostate, ali jednako tako i od smera rasta, a povećanje može biti u žlezdanom, ili pak vezivnom tkivu, što je važno zbog izbora terapije.

Najčešći simptomi javljaju se kao usporeno ili odgođenje  mokrenja, slabi mlaz, nepotpuno pražnjenje (nadražaj  za mokrenjem odmah nakon mokrenja), isprekidanost (prekid mlaza tokom pražnjenja bešike ), kapanje (kapanje mokraće koje traje nekoliko sekundi pri kraju mokrenja, a znak je da detrusor više ne može zadržati jaki mlaz), nokturija (potreba za mokrenjem 2 do 3 puta tokom noći), dizurija (bol pri mokrenju), hematurija (prisutnost krvi u mokraći), retencija mokraće (zadržavanje  mokraće), učestalije mokrenje, urgentno mokrenje (jak i iznenadan nadražaj za mokrenjem), inkontinencija (nekontrolirano  mokrenje ).

Nakon anamneze i postavljene sumnje na povećanu prostatu, klinička ispitivanja  uključuju digitorektalni pregled (pregled prostate prstom kroz zadnje crevo) koji otkriva povećanu i mekanu prostatu, merenje brzine protoka urina (kod muškaraca s BHP ona je manja od 10 ml u sekundi), merenje preostalog  urina (količina urina preostalog u bešici  nakon mokrenja), ispitivanje pritiska urina tokom mokrenja (može se izmeriti pritisak  u bešici  kako bi se potvrdila dijagnoza ili pronašla blokada), analizu urina da bi se proverilo sadrži  li krv,  ili je prisutna infekcija (urinokultura u slučaju infekcije), cistouretrogram, pretragu krvi na antigen specifičan za prostatu (PSA), te cistoskopiju - endoskopsko posmatranje prostate i bešike.

Prema potvrđenoj dijagnozi lečenje može biti konzervativno, gde se uobičajeno propisuju alfa blokatori i lekovi koji sprečavaju konverziju testosterona u dihidrotestosteron, te hirurški što uključuje i rizik od naknadne impotencije ili inkontinencije.

Solgar Sabal palma, opuncija i likopen kompleks sadrži jedinstvenu kombinaciju prirodnih sastojaka, nezasićenih masnih kiselina, sterola i minerala neophodnih za očuvanje i unapređenje zdravlja muškaraca srednjeg doba. Sabal palma ima dokazani preventivni i terapijski efekat, te  zajedno s opuncijom ublažava simptome benigne hiperplazije prostate (BHP) - olakšava mokrenje i smanjuje volumen prostate blokadom enzima 5-alfa reduktaze identičnim mehanizmom kao kod uobičajenih farmaceutskih lekova za tu indikaciju, ali bez pratećih neprijatnih nuspojava kao što su gubitak libida ili erektilna disfunkcija. Likopen ima zaštitnu funkciju i smanjuje rizik od razvoja karcinoma prostate.

Također, dodatak selena svojim sinergističkim delovanjem doprinosi i smanjenom odlaganju holesterola u zidovima krvnih sudova , čime smanjuje rizik od razvoja ishemijskih bolesti kardiovaskularnog sistema. Cink, uz selen, čini osnovu za bolje funkcioniranje imunološkog sistema  tako da pospešuje efikasnost T i B limfocita, pa time pomaže u odbrani od raznih infekcija. Cink  ima i povoljan uticaj na metabolizam glukoze, lipida i proteina što je neophodno za rad ćelija i organa, te doprinosi boljim kognitivnim funkcijama.

Solgar Sabal palma, opuncija i likopen kompleks sadrži nutrijente koji povoljno utiču na prevenciju i poboljšanje simptoma kod zdravstvenih tegoba većine muškaraca srednjeg doba, kao što su hiperkolesterolemija, slabljenje imunološkog sistema  te kognitivnih funkcija. Solgar Sabal palma opuncija i likopen kompleks proizveden je prema najvišim farmaceutskim GMP standardima i iz prirodnih sastojaka. Zato je idealan dodatak ishrani aktivnim zaposlenim muškarcima, pre svega , što se lekovi propisuju isključivo nakon pojave simptoma, dakle nakon uznapredovale kliničke slike, a redovno uzimanje Solgar Sabal palma opuncija i likopen kompleksa pre pojave simptoma može kliničku sliku odložiti  za nekoliko godina… Na taj način Solgar Sabal palma, opuncija i likopen kompleks može doprineti očuvanju zdravlja i dužem periodu najvišeg nivoa kvaliteta života, u poslovnom i privatnom segmentu.

Saznajte više:
Sabal palma, opuncia i likopen kompleks


Email facebook twitter LinkedIn gbuzz

SVI ČLANCI.. • Imunitet

  Dolaskom hladnijeg vremena sve se češće javljaju simptomi prehlade i drugih oblika blažih infekcija, najčešće gornjeg dela respiratornog sistema. Iako zapravo nema direktne veze između temperature okoline i razvoja zaraznih bolesti, posredno izlaganje organizma  niskim temperaturama, dovodi do slabljenja imunološkog odgovora na razne mikroorganizme iz okoline, tj. različite uzročnike upalnih promena disajnih puteva,  ali i u ostalim organskim sistemima, što dovodi do razvoja bolesti i pratećih simptoma.
 • Kalcijum

  Solgar u svojoj paleti ima nekoliko proizvoda s kalcijumom, različitih s obzirom na oblik, dozu i kombinacije s drugim sastojcima
 • Nanotehnologija u službi zdravlja

  Unutar zahtevne industrije dodataka ishrani Solgar se još od davne 1947, pa sve do današnjih dana, ističe svojim inovativnim i promišljenim pristupom stvaranju vrhunskih proizvoda. Nanotehnologija, tehnologija budućnosti, u Solgaru je već sada stvarnost.
 • Nutri Nano CoQ10 - nanotehnologija u službi zdravlja

  Nanotehnologija predstavlja molekularnu proizvodnju odnosno građenje čestica  i predmeta na nivou atoma, grupišući  pojedine atome i molekule, što u osnovi znači "precizno postavljanje pojedinačnih atoma na pravo mesto". Reč nanotehnologija proizlazi iz nanometra, što znači milijarditi deo metra, odnosno, nanometar je jedinica za daljinu koja iznosi milijunti dio milimetra. Slikovito možemo reći da je nanometar u odnosu prema milimetru tako velik kao fudbalska  lopta prema kugli  zemljinoj. Na toj dužini može se rasporediti otprilike 5-10 atoma jedan pored drugog.
 • Osteoartritis

  Za razliku od drugih glukozamina, Solgarov je biljnog porekla kao i svi drugi sastojci u proizvodu, što ga čini prvim izborom za sve koji vode računa o svom zdravlju